● Нова сезона акције „Паркирај и бициклирај"

12.04.2023.

„Паркинг сервис“ је припремио преко 500 бицикала за одрасле и децу, а ове године возни парк је освежен са 125 нових двоточкаша. Малишанима, који су дошли да возе бицикле, на отварању овогодишње акције, „Паркинг сервис“ је поклонио светла за бицикле.

Корисници паркиралишта „Ада Циганлија“, „Милан Гале Мушкатировић“, као и  гаража „Обилићев венац“, „Зелени венац“ и „Масарикова“, плаћајући само цену паркирања за своје возило, стичу право да, у оквиру акције „Паркирај и бициклирај“, бесплатно преузму по два бицикла за одрасле и два бицикла за децу. Највећи број бицикала на располагању је на најпопуларнијем београдском излетишту Ада Циганлија, на коме целодневно паркирање кошта само 150 динара.

За дванаесту сезону ове акције „Паркинг сервис“ припремио је 400 бицикала за одрасле и 115 бицикала за децу. Осим неколико модела класичних бицикала, за вожњу по асфалту, возачима је од ове сезона на располагању и 55 "фет-бајк" двоточкаша, који су опремљени диск кочницама, седмостепеним мењачем и широким гумама, за вожњу по захтевнијим подлогама попут песка и шљунка.

Заинтересованост суграђана за акцију „Паркирај и бициклирај“ расла је из године у годину, тако да је 2022. година забележила рекордан број корисника. Прошле године је преко 55.000 суграђана возило бицикле „Паркинг сервиса“, а од тога преко 6.000 деце.

За 11 претходних сезона, колико траје акција „Паркирај и бицкилирај“, скоро 260.000 корисника је бесплатно возило бицикле „Паркинг сервиса“. Осим позитивног ефекта на здравље корисника, акција има и значајан допринос очувању животне средине, јер бициклисти не загађују околину, нити праве буку, као што би то радили да користе аутомобиле.

Дванаеста сезона акције "Паркирај и бициклирај" почела је у среду 12. априла у 12.00 часова.