У сусрет Међународном дану особа са инвалидитетом

17.11.2008.

Трећег децембра обележава се Међународни дан особа са инвалидитетом. Да на суграђане који су инвалиди не мислимо само тог дана, показују и подаци који следе.

Од 1. јануара до 1. новембра 2008. године Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис" издало је 2600 паркинг карата за паркирање возила, чији су власници лица са инвалидитетом. Да подсетимо, инвалидска паркинг карта (ИПК) добија се на основу потврде добијене у Секретаријату за борачка и инвалидска питања, у Улици 27. марта 43-45.

Уколико испуњавају све услове, за особе са ивалидитетом карта за паркирање је бесплатна.

Са овом налепницом особе са инвалидитетом, такође, могу да паркирају своје возило и на свим посебно обележеним местима за возила инвалида на општим (уличним) паркиралиштима.

Да би инвалиди могли да искористе ово своје право потрудио се ЈКП „Паркинг сервис". Од почетка 2008. године са посебно обележених паркинг места за возила инвалида уклонили смо 1663 непрописно паркирана возила. Да напоменемо, ова возила можемо уклонити само по претходно добијеном налогу општинског комуналног инспектора, који је констатовао прекршај.

Прошле године, на Међународни дан особа са инвалидитетом, у гаражи „Зелени венац" пустили смо у рад лифт, којим је возачима са инвалидитетом омогућен приступ паркинг местима у овој гаражи.