15. циклус акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“

04.10.2021.

„Паркинг сервис“ почео је јубиларни, петнаести циклус акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ едукативном представом о правилном понашању у саобраћају за 100 ђака првака ОШ „Дринка Павловић“ у свечаној сали Градске општине Стари град.

Представи су присуствовали заменик градоначелника Београда Горан Весић, директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић и председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић.

  • Ова акција има континуитет и реализује се у свих 17 градских општина и 168 школа које имају укупно 17.000 ђака првака. Од почетка трајања акције, више од 200.000 малишана прошло је ову едукацију која им на популаран начин објашњава како да се понашају у саобраћају. Ово је једна од најлепших и најмасовнијих акција када су ђаци у питању – казао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Уз песме хора „Чаролија“, едукативну представу за прваке извео је предавач из „Паркинг сервиса“ са саобраћајним полицајцем. Уз помоћ једноставне и забавне представе, прваци су научили како правилно да прелазе улицу, користе семафор и тумаче саобраћајне знакове. На крају представе, ђаци су од „Паркинг сервиса“ добили поклоне – ранац са бојанком и бојицама, као и препознатљиви флуоресцентни прслук.

Директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић је за следећу недељу најавио посету Младеновцу.

  • Овогодишњи циклус започели смо уз неопходне мере заштите, обезбедили маске и омогућили да прваци буду на неопходној удаљености. Њихово здравље и безбедност биће увек на првом месту и надам се да ће нам епидемиолошке мере дозволити да дођемо до сваког ђака првака у његовој школи. Уколико то не буде могуће, сви ће моћи да прате наша предавања преко Јутјуб канала Паркинг сервиса. Веома брзо ћемо окупити и школе које се налазе у зонираном систему и уручити донације од прихода са ђачких паркинг места– рекао је Чупковић.

Председник општине Стари град Радослав Марјановић изразио је задовољство што су ђаци са ове општине имали прилику да стекну знања која ће им омогућити да безбедније стигну до школе.

  • Заједно с Градом Београдом и „Паркинг сервисом” стално радимо на стварању услова за што безбеднији саобраћај. Желимо да детињство за децу са наше општине учинимо што бољим и сигурнијем и то ћемо чинити и убудуће, без обзира на то да ли су у питању велике акције, попут увођења паркинг сензора, или мање као што је учење саобраћајних правила – казао је Марјановић.

Као друштвено-одговорно предузеће, „Паркинг сервис“ је акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ покренуо 2007. године и спроводи је са циљем да се повећа безбедност деце у саобраћају, кроз едукацију деце и апеле на возаче да воде посебну бригу о најмлађима.