Инцидент на паркиралишту испред дома Народне скупштине

12.06.2008.

Непознато лице је 11. јуна у 14.15 часова нанело тешке телесне повреде контролорки ЈКП „Паркинг сервис“, истовремено јој упутивши бројне псовке и увреде. Нападнут је и њен колега који јој је притекао у помоћ.

Радници „Паркинг сервиса“ нападнути су брутално за време редовног дежурства на паркиралишту испред дома Народне скупштине, без икаквог повода. Пошто га је контролорка обавестила да нема слободних паркинг места, нападач је изашао из возила, почео да је туче и вређа.

Нападач је побегао црвеним „југом" београдских таблица, којим је упрваљала друга особа. Пре него што је побегао, успео је да отме и уништи мобилни телефон нашег колеге, запретивши да ће их убити ако случај пријаве полицији, али је контролорка успела да сачува свој телефон и позове помоћ.

ЈКП „Паркинг сервис“ најенергичније осуђује напад на своје раднике. Процес идентификације нападача је у току, а надлежни органи су на трагу починиоцима. Кривичним закоником Републике Србије је за наношење телесних повреда запрећена затворска казна.

ЈКП „Паркинг сервис" ће предузети све законом предвиђене мере да се открију починиоци и да се прима њима предузму адекватне законске санкције.