Инфо - табле за бољу обавештеност

07.07.2008.

ЈКП „Паркинг сервис" је у сарадњи са Секретаријатом за саобраћај почео са постављањем инфо - табли у зонираним подручјима Београда. Инфо - табле, које би требало да обезбеде бољу информисаност возача о зонском систему паркирања у Београду, уводе се на основу истраживања која је ЈКП „Паркинг сервис" спровео током прошле године, односно на предлог корисника услуга.

Постављањем ових информационих табли, чије су димензије 1м x 2,25м, возачима је јасно означено у којој се зони налазе, а допунским информацијама, отклоњена је дилема на који начин су дужни да користе услугу паркирања. Текст на таблама је двојезичан, како би посетиоци из иностранства могли да се упознају са зонским системом паркирања.

Данас су постављене 4 табле, од тога две у Немањиној, једна на углу улица Кнеза Милоша и Краља Милана (код Лондона), а четврта се налази код храма Светог Саве. Нове табле биће постављање према потреби и на другим локацијама.

Извршни директор ЈКП „Паркинг сервис" Бојан Бован, је поводом постављања табли рекао: „Пројекат зона доживљавамо као систем који мора да уважи сугестије, како би могао да буде функционалан, јер је потребно да на најквалитетнији начин упознамо возаче са правилима паркирања, да би их они поштовали. Управо на захтев возача, ми смо пре три године места за паркирање обележили додатним хоризонталним линијама у бојама зоне. Током прошле године, у два наврата смо урадили врло детаљна истраживања, како бисмо установили колико су корисници задовољни квалитетом услуга ЈКП „Паркинг сервис". Закључили смо да постоји простор за унапеђење информисаности о зонском систему паркирања. Постављањем информативних табли, Београђани, али и гости овог града, добиће још квалитетнију информацију о зонском систему паркирања."