Лажна обавештења за плаћање дневних паркинг карата

02.03.2022.

ЈKП „Паркинг сервис“ поднеће кривичну пријаву против НН лица, које је штампало и на адресе грађана Београда, али и других градова у Србији, послало лажне налоге за плаћање дневних паркинг карата са жиро рачуном „Паркинг сервисa“ који се не користи у те сврхе.

Упозоравамо грађане да ће лажно обавештење препознати по томе што су на кућну адресу добили допис од једне београдске адвокатске канцеларије, у ковертама са старим логоима Радио-дифузне агенције или Информатике из Новог Сада, која им се као наш пуномоћник наводно обраћа у вези се дуговањем на име неплаћене дневне паркинг карте. Обавештење је у форми која се некада слала и не садржи неопходне податке о електронској дневној паркинг карти, без датума, регистарског броја возила, места издавања, ни тачне адресе „Паркинг сервиса“. Писма су добили и грађани који немају возачке дозволе, нити су икада имали возило у свом власништву.

ЈKП „Паркинг сервис“ оштро осуђује оне који на овакав начин желе да прибаве противправну корист и наруше углед Предузећа. Адвокатска канцеларија, са чије адресе су стигла обавештења, потврдила је да је у питању превара и случај је одмах пријављен полицији, а Предузеће ће поднети кривичну пријаву.

Овим путем упозоравамо све суграђане да провере све податке уколико на кућну адресу добију обавештење да треба да плате дневну паркинг карту. Уколико обавештење не поседује све податке, на располагању је кол-центар „Паркинг сервиса“, на броју 011/30-35-400.