Наставља се акција „Ђаци вас моле – успорите поред школе”

03.10.2008.

Нови циклус друштвено-корисне акције и едукативне кампање „Ђаци вас моле – успорите поред школе” почео је у среду, 01. октобра, на Међународни Дан детета.

Тим поводом, у понедељак, 6. октобра, ученицима првог разреда основне школе „Вук Караџић" обратиће се градоначелник Драган Ђилас, заменик генералног директора ЈКП „Паркинг сервис“ Бобан Ковачевић и протагонисти акције.

Планирано је да се током трајања акције обиђу 133 београдске основне школе, како би се првацима уз получасовну позоришну представу дочарала важност познавања и поштовања саобраћајних прописа. Ђацима ће, такође, бити подељени и флуоресцентни прслуци, који су величином и дизајном прилагођени њиховом узрасту. Униформисани саобраћајац, у сарадњи са аниматором ЈКП „Паркинг сервис“, приближиће саобраћајне прописе најмлађим учесницима у саобраћају.

Жеља организатора је да брига о најмлађима прерасте у свакодневну навику, а ношење заштитних прслука постане обичај, који ће усвојити и генерације учесника у саобраћају које тек стасавају.

Акцију су подржали Скупштина града Београда, Секретаријат за образовање, Секретаријат за саобраћај и Министарство унутрашњих послова – Управа саобраћајне полиције града Београда.