Наставна средства на поклон школама у зонском систему

15.12.2022.

ЈКП „Паркинг сервис“ је уручило наставна средства основним школама са подручја зонског система паркирања, која су набављена новцем од плаћања паркирања на посебно обележеним ђачким паркинг местима. Овиме је свечано завршен шести циклус акције „Ђачко паркинг место“, а уједно започет и нови циклус предавања о саобраћају у оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“.

У холу ОШ „Ђуро Стругар“ на Новом Београду ове године су 33 београдске основне школе примиле од „Паркинг сервиса“ донацију наставних средстава, којима се унапређује процес наставе. У овогодишњем циклусу акције ученици и њихове школе добили су 19 интерактивних табли, 35 пројектора, два рачунара са мониторима, шест мултифункционалних штампача и један разглас. Сваке године директори школа се изјашњавају које наставно средство им је неопходно, „Паркинг сервис“ га набавља од новца прикупљеног од плаћања паркирања на ђачким паркинг местима и затим донира школи.

Директорка Основне школе „Ђуро Стругар“ Ана Лазаревић, као домаћин овогодишње свечаности, пожелела је добродошлицу својим колегама и присутним гостима и захвалила „Паркинг сервису“ на донацији. Она је напоменула да је њена школа тек две године обухваћена акцијом „Ђачко паркинг место“, да је прошле године донацијом добила разглас, а ове интерактивну таблу и пројектор и похвалила акцију, захваљујући којој школе из године у годину унапређују квалитет наставе.

В. д. директора ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић истакао је да се сваке године са проширењем зонског система, повећава и број школа које добијају донацију.

- „Паркинг сервис“, као друштвено-одговорно предузеће, кроз акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, већ 16 година брине о безбедности најмлађих. Читава једна генерација младих људи је стасала учећи од „Паркинг сервиса“ како да безбедно дође од куће до школе и они сада завршавају факултете. Кроз акцију „Ђачко паркинг место“ донирамо наставна средства основним школама и на тај начин подижемо квалитет наставе. За претходних шест година донирали смо више од 90 интерактивних табли, 130 пројектора, по 25 рачунара, штампача и разгласа и другу опрему која је школама била најпотребнија – рекао је Чупковић.

На предавањима у оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, ђаци прваци београдских основних школа од 2007. године уче основна правила понашања у саобраћају. Акцијом су обухваћене све основне школе на територији Београда, а кроз едукацију ће ове године проћи 17.320 ђака првака, највише од како је акција покренута.

„Паркинг сервис“ користи сваку прилику да, у сарадњи са Саобраћајном полицијом, апелује на возаче да опрезније возе у зонама школа, а да уколико се паркирају, то учине управо на овим посебно обележеним ђачким паркинг местима, јер плаћањем паркирања дају донацију школи у близини које се оно налази.