Нова сезона акције „Паркирај и бициклирај"

26.04.2022.

ЈКП „Паркинг сервис“ започело је данас на Ади Циганлији једанаесту сезону акције „Паркирај и бициклирај“. Отварању сезоне присуствовао је заменик градоначелника Београда Горан Весић, као и извршни директори „Паркинг сервиса“ Милош М. Петровић, Владимир Богићевић и Никола Крајновић.

Заменик градоначелника истакао је да је пре 11 година, када се није много причало о бициклистичким стазама и здравом начину живота, „Паркинг сервис“ донео одлуку да својим корисницима понуди да бесплатно користе бицикле.

- Као што видите, из године у годину акција је све боља и већа. Ово је једна од најлепших акција коју има Град Београд. Овде се налази 300 бицикала за одрасле и 100 бицикала за децу. Укупно их има, заједно са онима на другим објектима, око 500 и наставићемо да ширимо ову акцију. Бицикала никад није довољно, потребе су много веће, а „Паркинг сервис“ ће ширити своју мрежу. Хвала „Паркинг сервису“ на овој дивној акцији, – рекао је Весић.

Возачи, који паркирају своја возила на паркиралиштима „Ада Циганлија“, „Милан Гале Мушкатировић“ и у гаражама „Обилићев венац“, „Зелени венац“ и „Масарикова“, могу бесплатно да преузму на коришћење бицикле, плаћајући само цену паркирања. Највећи број бицикала корисницима је на располагању на најпопуларнијем београдском излетишту Ада Циганлија, где возачи могу да преузму и користе чак четири бицикла – два за одрасле и два за децу, по цени од 150 динара, колико износи целодневно паркирање на овом паркиралишту. Бесплатно коришћење бицикала је временски неограничено, све док је аутомобил паркиран на објекту „Паркинг сервиса“.

„Паркинг сервис“ је својом акцијом „Паркирај и бициклирај“ ушао у другу деценију породичног дружења на бициклима. За првих десет година, скоро 200.000 корисника возило је бицикле Предузећа, рекреирајући се или завршавајући обавезе у центру града. Осим позитивног ефекта на здравље корисника, акција има и значајан допринос очувању животне средине, јер бициклисти не загађују околину, нити праве буку, као што би то радили да користе аутомобил.