Нове цене услуга ЈКП „Паркинг сервис"

29.06.2007.

У складу са политиком пројектованог раста цена, од 1. јула 2007. године почеће да важи нови ценовник ЈКП „Паркинг сервис".

Градска управа Београда донела је одлуку да јавна комунална предузећа могу подићи цене својих услуга у износу од 7,5% у односу на децембар 2006. године.

Иако је Градска управа Београда и претходних година одобравала свим јавним комуналним предузећима подизање цена услуга, ЈКП „Паркинг сервис" две и по године није користило ову могућност. Последњи пут цене услуга паркирања и преноса путничких возила промењене су у јануару 2005. године.

Према новом ценовнику, цена карте за паркирање путничког возила за започети час у зависности од градске зоне износиће:

Зона 1 - црвена зона: 37,50 дин (уместо досадашњих 35 динара)

Зона 2 - жута зона: 26,50 дин (уместо досадашњих 25 динара)

Зона 3 - зелена зона: 21,50 дин (уместо досадашњих 20 динара).

Цена преноса путничких возила по налогу МУП-а (пренос "пауком") од 1. јула, уместо досадашње 4000 динара, износиће 4300 динара.

ЈКП „Паркинг сервис" обавештава кориснике да цене паркирања у гаражама из техничких разлога до даљњег остају непромењене. Због прилагођавања новим ценама, паркомати у гаражама и на уличним фронтовима неће бити у функцији неколико дана. Корисницима, који паркинг у зонама плаћају путем паркомата, на располагању ће бити повећан број контролора, код којих ће моћи да купе карте за паркирање.

ЈКП „Паркинг сервис" позива своје кориснике да све додатне информације потраже на сајту www.parking-servis.co.rs, или путем броја телефона Инфо медиа центра 3035-400.