Ново паркиралиште код железничке станице на Новом Београду

04.04.2022.

За кориснике железничке станице на Новом Београду, као и за посетиоце овог дела града, отворено је паркиралиште са 269 нових паркинг места, које се налази у Улици Ђорђа Станојевића бб.

Паркиралиште „Железничка станица – Нови Београд“, код стајалишта за возове „Нови Београд“, простире се на површини од 10.200 m2. Капацитет паркиралишта је 269 паркинг места, од чега је 30 паркинг места намењено возилима особа са инвалидитетом. Корисници паркиралишту могу да приђу из Улице Ђорђа Станојевића, као и из Улице Нова 1.

Цена паркирања на паркиралишту „Железничка станица – Нови Београд“ износи 100 динара по започетом часу. У промотивном периоду рада паркиралишта, до 30. априла ове године, корисницима је омогућено да са купљеном возном картом „Србија воза“ бесплатно паркирају првих 12 сати проведених на паркиралишту.

Корисници паркиралишта могу аплицирати и за две врсте месечне претплате. Целодневно паркирање путничких возила, сваког дана од 00 до 24 часа, кошта 8.000 динара, док ноћна претплата кошта 4.000 динара.

Паркиралиште „Железничка станица – Нови Београд“ потпуно је аутоматизовно и покривено видео надзором. Уколико је кориснику потребна помоћ приликом плаћања паркирања, асистенција ће му бити пружена из Контролно-оперативног центра „Паркинг сервиса“, путем интерфона постављеног код наплатних станица.