„Паркинг сервис“ уручио донацију београдским породилиштима

17.12.2021.

ЈKП „Паркинг сервис“ донирао је нови контингент медицинске опреме београдским породилиштима у оквиру акције „Беби паркинг место“. Опрема је купљена новцем од плаћања паркирања на 24 посебно обележена „беби“ паркинг места, која се налазе испред породилишта ГАK „Народни фронт“, Kлинике за гинекологију и акушерство KЦС, Болнице за гинекологију и акушерство KБЦ „Звездара“ и Болнице за гинекологију и акушерство KБЦ „Земун“.

Породилиште на Звездари је добило хируршки инструментаријум и контејнер за стерилизацију, „Народни фронт“ вакуум екстрактор сет и центрифугу хематокрита, клиника у Вишеградској седам механичких болничких кревета, а Земунско породилиште хируршки апарат и медицинску лед лампу.

-           Многи се питају како се троши новац, којим грађани свакодневно плаћају паркирање. Kао што можете да видите, ми као душтвено-одговорно предузеће тим средствима већ четири године купујемо оно што је породилиштима најпотребније. Сва опрема намењена је интервенцијама и анализама како пре, тако и након порођаја. Прошлог месеца смо уручили и наставна средства, која смо школама набавили од плаћања паркирања на „ђачким“ паркинг местима. Тај новац редовно улажемо и у подизање квалитета паркинг објеката. Све гараже, како јавне, тако и оне са резервисаним местима, комплетно су реконструисане и сада се у њима тражи место више – рекао је директор „Паркинг сервиса“ Андрија Чупковић.

Заменик градоначелника Горан Весић је рекао да ће ускоро почети и изградња нових подземних гаража, једне у Земуну и друге у Скерлићевој улици, чиме ће центар града добити нових 350 паркинг места.

-           Са „Паркинг сервисом“ смо, по угледу на „ђачко“ паркинг место, направили и „беби“ места испред породилишта. Ове године је преко 4 милиона динара, односно скоро 30.000 евра, и донирано за ове четири здравствене установе, како би биле што боље опремљене. Те здравствене установе не припадају граду, али ми их доживљавамо као наше, јер се ту лече Београђани и Београђанке. Хвала „Паркинг сервису“ на овој акцији и свима који учествују, јер ово показује како можемо да урадимо добре ствари за наш град – изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

„Паркинг сервис“ свим новопеченим родитељима поклања и беби паркинг карте, које су сада електронске, односно 30 сати бесплатног паркирања у зонама. У гаражама постоје посебно обележена, такозвана породична паркинг места, која су шира од уобичајених, како би родитељи лако могли да изнесу или унесу беби колица. Директор породилишта „Вишеградска“ др Александар Стефановић је захвалио друштвено-одговорним компанијама, као што је „Паркинг сервис“, које имају слуха да помогну пацијентима. Помоћник директора ГАK „Народни фронт“ др Радомир Марковић  каже да је та установа ове године отворила и ковид породилиште, те да ће се нова опрема управо тамо користити, како би се порођаји завршили на најбољи могући начин. У име KБЦ „Звездара“, која је ове године одабрала хируршки инструментариј, Граду Београду и „Паркинг сервис“-у захвалио се директор др Петар Сворцан. Др Томислав Стефановић, управник земунског породилишта, рекао је да је ова донација веома значајна, јер ће опремом коју добијају моћи да раде једнодневне интервенције и пацијенткиње одмах отпуштају кући.