Почела изградња још једне подземне гараже у Београду

08.12.2023.

ЈКП „Паркинг сервис“ почео је изградњу подземне гараже са 3 подземна нивоа и 356 паркинг места у Скерлићевој улици на Врачару. Гаража ће се налазити испод платоа испред Народне библиотеке и испод Скерлићеве улице и то је друга гаража која ће бити изграђена средствима овог Предузећа.

„Паркинг сервис“ је, у једном од саобраћајно најоптерећенијих делова Београда, започео радове на изградњи јавне гараже „Скерлићева“. Гаража ће имати 3 подземна нивоа, укупне површине 12.353 m2, и 2 улаза и 2 излаза у Скерлићевој улици. Од укупно 356 паркинг места, чак 19 ће бити опредељено за паркирање возила особа са инвалидитетом, док ће на 6 паркинг места бити постављени пуњачи за возила на електрични погон.

Гаража „Скерлићева“ ће бити опремљена најсавременијом опремом и инсталацијама за ову врсту објекта. Планирано је да гаража има три сигурносна степеништа и два лифта, чије димензије ће бити прилагођене кретању особа са инвалидитетом.

Предвиђено је да гаража „Скерлићева“ има све стандардне комуналне и противпожарне инсталације, као и да захваљујући савременом вентилационом систему животна околина као и оближњи споменици културе буду заштићени од  издувних гасова из гараже.

По завршетку изградње гараже планирана је реконструкција постојећих зелених и пешачких површина у складу са остатком Врачарског платоа.