Proširenje zelene zone na Novom Beogradu

26.08.2023.

Zonskim sistemom parkiranja, od ponedeljka, 28. avgusta, biće obuhvaćena parking mesta u Bloku 28 na Novom Beogradu. Kontrola naplate parkiranja će se vršiti od 11. septembra. Podelom flajera sa osnovnim informacijama, JKP „Parking servis“ će tokom naredne dve nedelje obaveštavati stanare i posetioce ovog dela grada o novom sistemu naplate.

Na osnovu izmena i dopuna Rešenja o opštim parkiralištima, u Bloku 28 ubuduće će se primenjivati pravila parkiranja zelene zone. Ona će obuhvatiti 935 parking mesta, oivičena bulevarima Arsenija Čarnojevića, Umetnosti, Milutina Milankovića i Ulicom španskih boraca.

Kontrola i naplata parkiranja obavljaće se radnim danima od 7 do 21 čas i subotom od 7 do 14 časova, a parkiranje će biti vremenski ograničeno na 180 minuta, uz mogućnost da se po isteku trećeg plaćenog sata doplati još jedan sat parkiranja.

Cena sata parkiranja u zelenoj zoni je 45 dinara, dok je cena produženog sata parkiranja 140 dinara. Vozači mogu parkiranje platiti slanjem SMS poruke na broj 9113, putem aplikacije za pametne telefone ili kupovinom elektronske parking karte na kioscima.

Stanari, koji imaju prijavljeno prebivalište u ulicama, koje pripadaju Bloku 28, a poseduju automobil na svoje ime, imaju pravo na povlašćenu parking kartu (ePPK), koju mogu kupiti u poslovnicama Korisničkog servisa „Parking servisa“, ali i putem elektronskog šaltera. Mesečna povlašćena parking karta za stanare je 500 dinara, dok je za osobe sa invaliditetom besplatna.