Прве на реду - приградске општине

24.10.2008.

Током прве три недеље акције „Деца вас моле - успорите поред школе” промотери ове акције обишли су четири београдске општине - Барајево, Лазаревац, Обреновац и Младеновац. У двадесет пет приградских школа ђацима првацима подељено је око 3000 флуоросцентних прслука.

Саобрацајни полицајац У свакој од ових школа приказана је едукативна представа. Аниматор ЈКП „Паркинг сервис“ и саобраћајни полицајац упознали су децу са најосновнијим правилима о безбедности саобраћаја.

- Надамо се да ће деца усвојити оно што смо им презентовали и да ће се убудуће придржавати основних правила о понашању у саобраћају. Изненађени смо колико тога већ знају. Већи део тог знања су стекли у својим предшколским установама, па овим путем желимо да захвалимо на томе њиховим васпитачима – каже Миљан Војиновић, аниматор акције.

Овом акцијом, кроз игру и дружење са децом, сазнајемо, између осталог, и како ти „мали људи" виде свет око себе.

На питање чиме саобраћајац зауставља саобраћај, односно аутомобиле, један првак каже - „светлећим пендреком“!

На питање чему служи заштитни флуоросценни прслук, одговори су били следећи:

  • Прслук обучемо да нам не буде хладно!
  • Прслук нам служи да нас неко не украде, зато што сијамо!
  • Чува нас од кише и снега!
  • Носимо прслук да би сви знали да смо ми из ОВЕ школе!

Драго нам је што на сваком кораку виђамо прошлогодишње ђаке прваке, који и даље носе флуоросцентне прслуке и радо нас се сећају.

Планирано је да 29. и 30. октобра посетимо школе у Сопоту, а 5. и 6. новембра у Сурчину. Чекајте нас – доћи ћемо и код вас!