Успешно и овога пута

29.09.2008.

Овогодишње радничке рекреативно-спортске игре одржане су од 19. до 26. септембра на најсевернијем острву Егејског мора, Тасосу.

Након осамнаесточасовног, до сада убедљиво најдужег путовања у оваквој прилици, учеснике игара угостио је Потос, пријатан градић на југозападној страни острва, удаљен нешто мање од четири километра од Лименарије.

Иначе, Тасос још називају и пловећом шумом, због невероватно бујне вегетације. Непрегледне борове шуме спуштају се од планинских врхова све до саме обале плавог, кристално бистрог мора. Лепоту сликовитих пејсажа Тасоса уоквирује велики број пешчаних плажа, скривених увала и маслињака.

На жалост, време нас није послужило као претходних година, али то није у значајнијој мери омело наше такмичаре да одмере снаге са екипама десет београдских јавних предузећа.

Такмичења су се одржавала у месту Пефкари, делом на плажи „Капакси“, а делом у хотелу „Александра палас“. Резултати су и ове године били солидни и у екипном пласману ЈКП „Паркинг сервис“ је заузео треће место. У сваком спорту имали смо мешовиту, мушко-женску екипу, које су се својски трудиле и на крају освојиле три сребрне и четири бронзане медаље. Посебну награду освојио је Стојан Стојадиновић Цоле, за наступ у пливању, јер се једини из наше екипе одважио за пливање у ледено-хладном базену.

И на крају, када се сумирају такмичења и све друго, од доброг дружења, уживања у традиционалној мизици и домаћем вину у сликовитим тавернама, ове игре остаће свима у пријатном сећању. Понављамо, остаје само жал због неугодног времена...