Завршени радови на паркиралишту „Аеродром"

20.06.2008.

ЈКП „Паркинг сервис“ је, на јавном паркиралишту на аеродрому „Никола Тесла", увео аутоматизовани систем наплате и контроле паркирања.

На паркиралишту ЈКП „Паркинг сервис“ на аеродрому, реализовани су радови, којима је повећан број улаза и излаза, са досадашњих шест, на осам. Улази и излази су аутоматизовани, а у циљу брже услуге, планиране су две издвојене наплатне кућице, са пет наплатних места.

Систем наплате се у односу на постојећи мења. Возачи ће, након узимања картице на улазу у паркиралиште, паркирати своје возило и по обављеном послу, а ПРЕ преузимања возила, извршити плаћање услуге. Цена паркирања остаје непромењена – 37,50 динара по започетом сату.

Саобраћај унутар паркиралишта је организован тако да се избегне стварање редова, првенствено на излазним пунктовима. У том циљу посетиоцима је на располагању, на свега 70 метара од улаза на аеродром, и јавна гаража ЈКП „Паркинг сервис“. Ова гаража свој пуни значај добија за оне возаче који желе да своје возило оставе на дуже. Са ЈП Аеродром „Никола Тесла“ договорено је и да се постојећи капацитет паркиралишта "Аеродром" прошири, о чему ће више речи бити на конференцији за штампу, која ће бити одржана у уторак, 24. јуна.