Зелена зона и у Блоку 12 на Новом Београду

10.02.2024.

На основу Решења Секретаријата за саобраћај о изменама и допунама Решења о општим паркиралиштима, од понедељка, 12. фебруара 2024. године, зонским системом паркирања биће обухваћен и Блок 12 на Новом Београду.

ЈКП „Паркинг сервис“ обавештава све становнике и посетиоце овог дела Новог Београда да ће 235 паркинг места у Блоку 12 припадати зеленој зони и да ће се контрола и наплата паркирања обављати радним данима од 7 до 21 час и суботом од 7 до 14 часова. Паркирање ће бити временски ограничено на 180 минута, уз могућност да се по истеку трећег плаћеног сата доплати још један сат паркирања.

Возачи ће моћи паркирање да плате путем апликације „Паркинг сервис“, слањем СМС поруке или куповином електронске паркинг карте. Месечна повлашћена паркинг карта за станаре, који поседују аутомобил на своје име и имају пријављено пребивалиште у Булевару Михајла Пупина, од броја 10а до броја 10и, коштаће 500 динара. Станари месечну карту могу купити у пословницама Корисничког сервиса „Паркинг сервиса“ и путем електронског шалтера www.eparking.rs.

„Паркинг сервис“ ће контролу наплате паркирања започети 26. фебруара 2024. године, како би возачи имали довољно времена да се упознају са новим системом.