Зелена зона у блоковима 24 и 25 на Новом Београду

01.02.2023.

Изменама и допунама Решења о општим паркиралиштима новим зонским системом паркирања обухваћени су блокови 24 и 25 на Новом Београду, који сада припадају зеленој паркинг зони. У овој зони је максимално дозвољено време паркирања 180 минута, уз могућност продуженог паркирања од 60 минута. Контрола наплате паркирања почиње 6. фебруара 2023. године, а  радници ЈКП „Паркинг сервис“ информишу грађане о проширењу зоне путем флајера.

Зоне су проширене на иницијативу станара новобеоградских блокова, који због великог броја посетилаца нису могли да пронађу слободно паркинг местo унутар блокова. Станари, који имају пријављено пребивалиште у блоковима 24 и 25, а поседују аутомобил на своје име, имају право на повлашћену паркинг карту и паркирање без временског ограничења. Цена месечне повлашћене паркинг карте за станаре износи 500 динара, док је за кориснике инвалидске паркинг карте она бесплатна.

Повлашћену паркинг карту станари, као и правна лица и предузетници са седиштем фирме у зони, могу купити у пословницама Корисничког сервиса (Булевар Милутина Миланковића 134г, Таковска 31, Милешевска 51) и путем електронског шалтера еПаркинг (www.eparking.rs).

Паркирање у зонираном подручју плаћа се слањем СМС поруке на број 9113, путем апликације за паметне телефоне или куповином електронске паркинг карте на киосцима или код контролора. Контрола и наплата паркирања обавља се сваког радног дана од 7 до 21 час и суботом од 7 до 14 часова.