„Паркинг сервис“ и даље поклања беби паркинг карте

03.09.2020.

Са увођењем новог система електронске контроле и наплате паркирања (е-Паркинга), беби паркинг карте, које ЈKП „Паркинг сервис“ поклања родитељима, постале су електронске. Беби паркинг карте се увођењем електронског пословања не укидају, а родитељи ће и даље од „Паркинг сервиса“ на поклон добијати по 30 паркинг карата, односно бесплатне сате паркирања за своју бебу, али су карте од сада у електронском облику.

Родитељима, који имају неискоришћене беби карте у папирној форми, Предузеће је по аутоматизму у систему већ заменило електронским и они могу наставити да их користе. Приликом првог наредног паркирања возила чија је регистрација пријављена за беби карте, систем ће, када опази возило у зони, аутоматски поништити једну карту бесплатног паркирања. Уколико желе да добијају информацију о томе колико им је карата остало, могу да дођу у Kориснички сервис ЈKП „Паркинг сервис“ и оставе број мобилног телефона, на који ће добијати СМС поруку о броју преосталих сати. Родитељи који од 01. септембра добију е-Беби паркинг карте, такође ће информације о искоришћеној карти добијати СМС поруком на број мобилног телефона који су оставили „Паркинг сервису“, као и информације о остатку неискоришћених карата.

Увођењем електронске беби паркинг карте само је измењен систем евиденције ових паркинг карата, док родитељи и даље на исти начин остварују право на бесплатне сате паркирања током првих годину дана од рођења детета.

Kако је „Паркинг сервис“ кренуо путем дигитализације услуга и у разним сегментима прешао на електронско пословање, укинуте су и сатне папирне паркинг карте, а корисници који још увек имају неискоришћене папирне паркинг карте, могу да их врате и за ту вредност биће им исплаћен новац. Паркирање у зонираном подручју града, од почетка рада е-Паркинга, плаћа се путем СМС-а, али и путем нове мобилне апликације „Паркинг сервис“ или куповином е-Сатне карте. Возачима, који нису платили паркирање у зонираном подручју или су прекорачили време дозвољеног паркирања, контролори не остављају дневне паркинг карте, већ издају електронске дневне паркинг карте. О издатим е-Дневним паркинг картама корисници могу да се информишу путем сајта Предузећа www.parking-servis.co.rs, као и преко нове апликације за мобилне телефоне и да их директно плате путем сајта или апликације. Довољно је да се региструју на апликацији и „Паркинг сервис“ ће им слати обавештење да ли је за то возило издата електронска дневна паркинг карта, као и када им истиче плаћено време паркирања.