Почео са радом е-Паркинг

03.08.2020.

Контролори ЈКП „Паркинг сервис“ од данас обавештавају возаче да је у Београду почела примена новог система електронске контроле и наплате паркирања е-Паркинг. Возачи, који нису платили паркирање у зонираном подручју или су прекорачили време дозвољеног паркирања, више не добијају дневне паркинг карте на шофершајбнама аутомобила, већ контролори издају електронске дневне паркинг карте (еДПК).

Током првих месец дана примене новог система, сви возачи који добију електронску дневну паркинг карту (еДПК), на својим возилима ће затећи обавештење о томе и моћи ће одмах да је плате путем сајта www.parking-servis.co.rs. Остали возачи, који су платили паркирање, у наредних недељу дана добиће на свом возилу обавештење о новом систему. Као и до сада, уколико дуговање измире у року од 8 дана, возачи остварују право на попуст у износу од 50%. Обавештење о издатој еДПК, власници возила ће добијати и на кућну адресу, такође са попустом, али „Паркинг сервис“ апелује на грађане да користе вид онлајн плаћања на сајту Предузећа.

[gallery link="file" columns="2" ids="44516,44517"]

Новина је и то да возачи, осим слањем СМС поруке, паркирање могу да плате и куповином е-карте на киосцима и ускоро путем нове апликације „Паркинг сервиса“.

Циљ преласка на нови систем електронске контроле и наплате паркирања, као и увођење нових услуга, јесте модернизација рада „Паркинг сервиса“ у складу са тенденцијом Градске управе да се дигитализују услуге комуналних предузећа и целокупног пословања у оквиру еУправе и промоције Београда као „паметног града“ (smart city), а у складу са еколошким принципима.