Градска комунална предузећа остварила видан напредак у раду

25.12.2009.

Нова организација рада, боља међусобна координација, усклађивање годишњих пословних планова и сарадња на дневном нивоу довели су до тога да су градска јавна и комунална предузећа у протеклој години остварила видан напредак у свом раду и уштедела знатна новчана средства, рекао је данас Живорад Анђелковић, помоћник градоначелника Београда, представљајући новинарима у Старом двору годишњи учинак градских предузећа.

Анђелковић је истакао да су комунална предузећа у протеклом периоду радила у веома тешким условима, али да је упркос томе Београд функционисао без проблема.

– У последњих годину дана задесиле су нас околности које нису уобичајене у пословању, а ту пре свега мислим на светску економску кризу, недостатак природног гаса на светском тржишту и две веома оштре зиме са пуно снега. Поред тога, градска предузећа узела су учешће и у организацији масовног спортског догађаја попут Универзијаде, као и у припреми и реализацији неколико великих инфраструктурних пројеката. Упркос свему, нормалан животу у Београду ниједног тренутка није престао да функционише – рекао је Живорад Анђелковић.

Помоћник градоначелника побројао је најзначајније резултате рада градских комуналних предузећа у протеклој години и представио најзначајније пројекте који ће се реализовати током 2010. године. Говорећи о учинку ЈКП „Паркинг сервис” Анђелковић је рекао да је ово предузеће протекле године проширило зонски систем паркирања за 5.340 нових паркинг места, реновирало гараже у Пожаревачкој улици и улици Радивоја Кораћа, пустило у рад пројекат „Паук видео-надзор”, проширило капацитете у додатних седам гаража, а на паркиралишту „Милан Гале Мускаторивић” формирало 306 нових паркинг места. У наредној години ово предузеће прошириће зонски систем паркирања на Палилули и Звездари.