50 година „Паркинг сервиса“

28.12.2021.

ЈКП „Паркинг сервис“ прославило је 50 година постојања. Скупштина града Београда основала је 27. децембра 1971. године Дирекцију за јавне гараже и паркиралишта. Данас „Паркинг сервис“ управља са 8 јавних гаража, 15 паркиралишта, 2 СМС паркиралишта, а осим јавним паркинг капацитетима, управља и са  23 гараже са резервисаним паркинг местима.

„Паркинг сервис“ је данас лидер у области паркирања на овим просторима. Пратећи и уводећи технолошке иновације из области паркирања, ово комунално предузеће непрестано унапређује квалитет услуга које пружа.

Обележавању овог великог јубилеја присуствовао је помоћник градоначелника Андреја Младеновић, директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић и председник Надзорног одбора Миливоје Илић.

  • Почело је као предузеће, које је било неопходно да би се уредио живот у нашем граду. Сада имамо једну озбиљну и модерну фирму, која представља понос нашег града. Нема стране делегације у граду којој не указујемо на иновације које је „Паркинг сервис“ применио у Београду у области паркирања. Оваквим уређеним системом се не може похвалити много градова. Велики је напредак који се види нарочито у последњих 10 година. Професионални менаџмент, домаћинско пословање и, наравно, велики труд свих вас који радите у овом предузећу. Честитам вам на томе! – рекао је помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић.

Директор „Паркинг сервиса“ Андрија Чупковић захвалио је запосленима на преданом раду и залагању и рекао да су за успех, који је предузеће постигло, заслужни сви.

  • 50 година је историја. Поносан сам на све што смо урадили у последњих 9 година и што ће једнога дана неко увидети да смо у том периоду постигли велики помак у раду предузећа, али и у систему паркирања у нашем граду. Оно на шта сам посебно поносан и што бих свакако издвојио је што смо пре скоро 4 године успели да добијемо сагласност Града Београда да запослимо оне који су деценијама уназад предано радили у нашем предузећу, а били су ангажовани преко омладинских задруга и то за скромне плате. У плану активности за наредну годину је почетак изградње две подземне гараже, у Скерлићевој улици и код Хале „Пинки“, којима ће за више од 500 паркинг места бити повећани паркинг капацитети Београда – рекао је Чупковић.

Председник Надзорног одбора Миливоје Илић каже да је, посматрајући рад „Паркинг сервиса“, закључио да је последњих 8-9 година било најплодоносније.

  • Радите онако како најбоље знате, трудите се, а резултат ће сигурно доћи. Честитам вам овај јубилеј, новогодишње и божићне празнике и желим мир у души и да вам у срцу буде радост! – пожелео је Илић запосленима „Паркинг сервиса“.