Апликација „Паркинг сервис“ добила признање за најбољу онлајн ствар

04.02.2022.

Апликација „Паркинг сервис“ добила је признање за најбољу онлајн ствар у категорији Мобилне апликације, у оквиру избора Топ50 часописа „PC Press“. Признање је уручено представницима „Паркинг сервиса“ у свечаној сали Скупштине града Београда.

На предлог читалаца, стручни жири и редакција „PC Press“-а претраживали су домаћи интернет, друштвене мреже и мобилне апликације, у потрази за најбољим производима. „Паркинг сервис“ је добио признање за своју Апликацију за мобилне телефоне, која је креирана за потребе возача у Београду. За њу из „PC Press“-а кажу да је практично обавезна на смартфону сваког возача, јер плаћање паркинга већ постаје рефлекс након паркирања у било ком делу Београда.

- Наша апликација се налази у мобилним телефонима београдских возача од августа 2020. године, број корисника континуирано расте, као и број сервиса које Апликација пружа. Веома сам поносан на то што је „Паркинг сервис“ добио признање читалаца и наставићемо да развијамо дигиталне канале комуникације. Овог пролећа ће бити представљена и трећа верзија наше мобилне апликације, која ће осим модерног дизајна, корисницима у Београду и Србији у многоме олакшати паркирање – рекао је директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић.

У складу са дигитализацијом својих услуга, „Паркинг сервис“ је дизајнирао мобилну апликацију према потребама возача. Данас више није битно да ли је за воланом становник или гост Београда, јер Апликација помаже свим возачима да лако пронађу пут до слободних паркинг капацитета, као и да лоцирају зону у којој се налазе, а коришћење услуга могу платити на брз и једноставан начин, платним картицама или СМС порукама. Корисници Апликације имају, у реалном времену, преглед свих информација у вези паркирања њихових возила, што подразумева подсећање на истек плаћеног времена паркирање, обавештења о издатим дневним и месечним картама и њихово плаћање, као и локацију на коју је евентуално премештено возило. У најкоришћеније услуге спада преглед слободних капацитета, у гаражама, паркиралиштима и улицама које су опремљене паркинг сензорима.