Атина заинтерсована за паркинг систем Београда

22.02.2004.

Систем паркирања у Београду, који подразумева изградњу монтажно-демонтажних паркинга и паркирање по зонираним деловима града, презентован је челницима Атине током прошлонедељне посете генералног директора ЈКП „Паркинг сервис" Живорада Анђелковића. Анђелковић је у Атини боравио на позив градоначелника општине Паело Фалиро Дионисиса Хаџидакиса, која ће бити домаћин Олимпијских игара 2004. године.

Главни град Грчке, због бројности становништва и возила, већ низ година има изражен проблем у области паркирања, а очекује се да он буде још већи током предстојећих Олимпијских игара у августу 2004. године, када би могло да дође и до затварања појединих делова града за саобраћај.

У дужем разговору господина Анђелковића и менаџмента ЈКП „Паркинг сервис" са градоначелницима атинских олимпијских општина и стручњака у области саобраћаја Атине, одржане су две презентације система паркирања и изградње гаража „Фаст парк", што је резултирало договором о узвратноој посети Београду.

Након протокола, тј. писма о намерама, очекује се да током марта месеца градоначелник Дионисис Хаџидакис и његови сарадници посете Београд и непосредно се упознају са искуствима ЈКП „Паркинг сервис", како би се приступило конкретнијим договорима.