Аутоматика на калемегданском паркиралишту

06.05.2008.

ЈКП „Паркинг сервис" и ЈП „Београдска тврђава" увели су аутоматску наплату и контролу паркирања на јавном паркиралишту на Калемегдану. Постављена је опрема врхунског квалитета, каква већ постоји на шест паркиралишта, међу којима су гаража Обилићев венац и Пионирски парк.

Паркиралиште на Калемегдану радиће 24 сата дневно, сваког дана, а цена паркирања је 40 динара по започетом сату. За станаре околних улица постојаће и могућност претплате за паркирање од 17 до 08 сати, по цени од 1.500 динара месечно.

Финализација уређења паркиралишта у улици Мали Калемегдан и испред Леополдове капије део је напора да се Београдска тврђава очува као важна историјско-туристичка дестинација. У току 2008. године ЈКП „Паркинг сервис", заједно са градском Дирекцијом за путеве, извршио је целокупну реконструкцију улице Мали Калемегдан, чиме је добијено укупно 110 паркинг места изведених по свим стандардима. Реконструкцијом ове улице повећана је безбедност пешака, уређени су саобраћајни токови, позиционирана паркинг места, постављена сва хоризонтална и вертикална сигнализација.