Безбедно на летовање

23.05.2008.

Лето је на самом прагу, а са њим и сезона путовања, током које ће велики број грађана кренути пут летовалишта сопственим аутомобилом.

У жељи да онима који се припремају за пут помогну да на одредиште стигну сигурно и без проблема, Национална возачка академија и ЈКП „Паркинг сервис“ позивају све заинтересоване да се прикључе програму бесплатних тренинга безбедне вожње, који се сваке недеље одржавају на Међународном теретном терминалу „Паркинг сервиса“ у Блоку 53 на Новом Београду (код Кванташке пијаце).

Велика акција посвећена смањењу страдања у саобраћају, прва ове врсте икада изведена у нашој земљи, осмишљена је, пре свега, као начин да они који већ имају возачку дозволу стекну додатно знање како да реагују у појединим критичним ситуацијама. Такође, део програма су и предавања стручњака за безбедност саобраћаја, пробе на симулаторима сигурносног појаса и рефлекса и тако редом.

На овај начин Национална возачка академија и ЈКП „Паркинг сервис“ поклањају свим грађанима Србије овај програм, као свој директан и конкретан допринос да се свакодневне трагедије на путевима избегну.

Колико је акција успешна показује и податак да је интересовање тако велико да су термини бесплатних обука за читав јун готово попуњени. Пријављивање за термин обавља се позивом на број телефона 011/307-25-70, а број места на тренингу, који траје 120 минута, је ограничен.

У оквиру пројекта, Национална возачка академија (НАВАК) обезбеђује инструкторе и адекватну опрему за спровођење обука, док ЈКП „Паркинг сервис“ пружа сву осталу техничку подршку за реализацију читавог програма.