Безбедно на путу од куће до школе

29.10.2021.

Едукативном представом о безбедном понашању на путу од куће до школе у ОШ „Стефан Немања”, „Паркинг сервис“ је завршио предавања на општини Савски венац у оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“. Овогодишњи, јубиларни 15. циклус акције започео је током Дечје недеље и до сада су основе правилног понашања у саобраћају савладали ђаци прваци са општина Стари град, Младеновац, Сопот и Савски венац. Ђаци су на едукативној представи научили како правилно да прелазе улицу, тумаче саобраћајне знаке, као пешаци али и као бициклисти.

-           „Паркинг сервис“ је на захтев ове школе, а у сарадњи са Општином Савски венац, са великом задовољством изашао у сусрет иницијативи родитеља школе „Стефан Немања“, да се овде постави паркинг за бицикле. „Паркинг сервис“ је испред школе уградио седам такозваних „П“ профила за безбедно остављање двоточкаша и врло радо ћемо се и у будућности одазивати оваквим иницијативама за повећање безбедности деце и промоцију коришћења бицикала. До сада смо, током октобра, у оквиру наше акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ већ обишли прваке са подручја општина Младеновац, Сопот, Стари град и Савски венац, а до краја године ћемо се дружити са свих 17.000 ђака првака, рекао је Андрија Чупковић, директор ЈKП „Паркинг сервис“.

Kако би смањила оптерећење саобраћајем и повећала безбедност деце у овом делу града, школа је започела промоцију коришћења бицикала као превозног средства, што је подржао велики број родитеља и деце. Школа је за бицикле својих ђака обезбедила простор са надстрешницом и видео надзором, где су уграђени паркинзи. За све ђаке прваке „Паркинг сервис“ је обезбедио прслуке у оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, које могу да користе и као пешаци и као бициклисти, како би били видљиви и безбедни учесници у саобраћају.

-           Општина Савски венац је и ове године имала велики број едукативних програма, којима се подиже безбедност у саобраћају, као што су „Безбедан школарац“ и „Безбедне улице“, а такође смо први пут ове године обезбедили бесплатна ауто седишта за децу старости од једне до три године и трудимо се да и на тај начин да подигнемо безбедност у саобраћају и културу понашања у самој вожњи, рекао је председник Градске општине Савски венац Милош Видовић.

 „Паркинг сервис“ ће, ако здравствена ситуација дозволи, наставити предавања у школама, едукацију деце и апеле на возаче да воде посебну бригу о најмлађима. Уколико то не буде могуће, сви прваци ће моћи да прате предавања у оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ преко Јутјуб канала „Паркинг сервиса“.

Представи су присуствовали извршни директор ЈKП „Паркинг сервис” Милош Петровић, директор ОШ „Стефан Немања” Сава Јерковић и представница Савета родитеља школе „Стефан Немања“ Гордана Гавриловић.