Четрнаеста сезона акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“

15.12.2020.

Учимо о саобраћају on line

ЈКП „Паркинг сервис“ позива све ђаке прваке да у среду, 16. децембра 2020. године, у 13 часова на Youtube каналу нашег предузећа погледају прву епизоду online предавања, којом започиње 14. циклус едукативне акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“. Предавање о правилима понашања у саобраћају на путу од куће до школе, прваци могу гледати на Youtube каналу „Паркинг сервиса“ на адреси https://www.youtube.com/user/parkingservis/feed?view_as=public. Други online час, специјал са Деда Мразом, планиран је за 30. децембар 2020. године.

Као друштвено-одговорно предузеће „Паркинг сервис“ спроводи акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, чији је циљ да се повећа безбедност деце у саобраћају, кроз едукацију деце и апеле на возаче да воде посебну бригу о најмлађима. Акцијом су обухваћени ђаци прваци свих 168 основних школа са територије 17 београдских општина.

ЈКП „Паркинг сервис“ у београдским основним школама, већ пуних 13 година, одржава едукативне интерактивне представе о правилном понашању у саобраћају. Представу изводи предавач „Паркинг сервиса“, уз асистенцију саобраћајног полицајца и маскоте акције – зебре зване Зебранко Бринић. На једноставан, забаван и деци прихватљив начин, првацима се објашњава како правилно да прелазе улицу, користе семафор и тумаче саобраћајне знакове. Током дружења, дужег од деценије, изведено је око 2.000 представа, захваљујући којима је око 190.000 ђака првака научило како да се правилно и безбедно понаша на путу од куће до школе.

Поштујући препоруке Владе Републике Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, 14. циклус акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, прилагођен је новонасталој ванредној епидемиолошкој ситуацији. Едукација ученика првих разреда београдских основних школа, планирана за школску 2020/2021. годину, биће одржана путем online stream-а, преко Youtube канала „Паркинг сервиса“.

На почетку другог полугодишта, истим темпом, наставља се online дружење са „Паркинг сервис“-ом. „Паркинг сервис“ позива прваке, али и остале који желе да кроз забаву науче и нешто о саобраћају, да сваке друге среде прате Youtube канал овог предузећа, на коме могу гледати online часове у оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“.