„Ђаци вас моле” на Београдском сајму аутомобила

11.03.2010.

У склопу Београдском сајма аутомобила „ДЕЛТА ГЕНЕРАЛИ 3.БГ ЦАР СХОW“, данас је организован квиз Јавног комуналног предузећа „Паркинг сервис“, „Ђаци вас моле, успорите поред школе".

Квиз о безбедности у саобраћају за најмлађе посетиоце сајма аутомобила извели су представници ЈКП „Паркинг сервис“ и Саобраћајне полиције.

Специјални гости били су ученици трећег разреда ОШ „Михајло Петровић Алас“, школе у којој је пре три године започета ова акција. Тадашњи ђаци прваци, а сада трећаци, показали су шта знају о саобраћајним прописима и понашању у саобраћају.

У квизу су учествовала и деца коју су родитељи довели на сајам аутомобила, а за све учеснике квиза обезбеђене су симболичне награде.

Акцији „Ђаци вас моле, успорите поред школе" на сајму аутомобила придружили су се Леонтина и дечји хор „Чаролија“, који су отпевали песму по којој је ова акција препознатљива и тиме подсетили посетиоце сајма да обрате пажњу на најмлађе учеснике у саобраћају.

Велику подршку и допринос акцији о безбедности деце у саобраћају пружио је и Београдски сајам.

Од почетка ове школске године у 70 београдских основних школа подељено је око 6.500 флуоросцентних прслука. До краја ове школске године прслуке и прва знања о понашању у саобраћају добиће сви београдски ђаци прваци.