eParking u Top 50

06.02.2024.

Internet stranica www.eparking.rs nagrađena je priznanjem Top 50 najboljih onlajn stvari za 2023. godinu. Magazin „PC Press“ još od 1997. godine organizuje godišnji izbor najznačajnijih dostignuća na srpskom internet nebu, na kojem se danas nalazi oko 100.000 sajtova sa domaćom adresom, još tri puta toliko na internacionalnim domenima i preko pola miliona naloga na društvenim platformama.

Elektronski šalter je osmišljen sa ciljem da uštedi vreme korisnicima Parking servisa. Vozači u Beogradu više ne moraju da odlaze u klasične korisničke servise, kako bi ostvarili pravo i platili elektronsku povlašćenu parking kartu (ePPK), podneli zahtev za zakup parking mesta u garažama ili parkiralištima, upravljali svojim pripejd karticama ili platili elektronske dnevne karte za svoja vozila. I sve ove aktivnosti su moguće 365 dana u godini i iz bilo kog kraja sveta, gde postoji internet konekcija.

eParking je nagrađen u kategoriji „Poslovni i društveni servisi“, gde su se još našli i eSanduče, elektronski servis Infostana, sajt Instituta za transfuziju krvi Srbije www.itks.rs, a „prvi među jednakima“ bio je portal gigstix.com.