Фаст-парк и на Чукарици

09.05.2003.

Паркинг „Шумадијски трг", пети по реду монтажно-демонтажног типа, а први на територији Чукарице, капацитета 82 места отворен је 8. маја. Готово идеално испунивши простор испред зграде СО, овај „фаст парк" представља срећно решење које се прилично складно уклапа у досадашње визуре срца Чукарице, отворивши истовремено и неке нове хоризонте. Ипак и изнад свега, објекат је користан одговор на преку потребу и плод добре сарадње две надлежне куће.

Паркинг се налази у густо насељеном, пословно-административном и саобраћајно фреквентном делу града, а како је рекао председник СО Чукарица, Зоран Алимпић, добро је што ће оваквих паркинга бити још на простору ове општине.

Отварању паркинга присуствовао је и Ненад Богдановић, председник градске владе, који очекује да проблем паркирања у граду буде у потпуности решен за две до три године. Г-дин Богдановић је поздравио овакав вид градње паркинга додавши да је Чукарици потребан и паркинг код пијаце и подземна гаража, а да ће ускоро и Ада Циганлија добити нова паркинг места.

Живорад Анђелковић, директор ЈКП „Паркинг сервис", акценат је ставио на изградњу нових пословних и стамбених објеката који већ по пројекту, у својим габаритима обавезно треба да располажу одговарајућим паркинг простором. Говорећи о „фаст-парку" као „бај-пас" решењу и као паркингу који се брзо поставља, а уколико је потребно, лако демонтира и монтира на новој локацији, г-дин Анђелковић је додао да је изградња „фаст-парка" на Чукарици коштала 13.000 динара по квадратном метру паркинг простора.

Цена паркирања по започетом сату на новоотвореном паркингу је 10 динара. Месечна 24-часовна претплата за правна лица износи 3 000 динара, док становници околних зграда за паркирање аутомобила у интервалу од 15.00 до 08.00 часова плаћају 1 100 динара.

Дакле, породица „фаст парка" се у протекле две године лепо размножила и што је најважније, број пет сигурно није коначан број.