Гаража „Масарикова“ радиће смањеним капацитетом

14.06.2016.

ЈКП „Паркинг сервис“ почиње радове на ојачању конструкције на седмом и осмом нивоу гараже „Масарикова“. Објекат ће због санације радити смањеним капацитетом, а корисницима ће на располагању бити 275 паркинг места. У току је замена постојећег и уградња новог лифта, којa ће бити завршенa до краја јуна.

По завршетку радова на седмом и осмом нивоу, биће затворена још два нивоа гараже „Масарикова“, на којима ће, такође, бити ојачана конструкција. О сукцесивном затварању нивоа и смањивању капацитета гараже грађани ће благовремено бити обавештени.

У плану је да на санираним нивоима током јула буде урађена хидроизолација подова, уклоњена стара и постављена нова електрична инсталација. У приземљу објекта биће реновирана благајна и тоалети, а у подземним нивоима постављена и нова вентилација.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић рекао је да Предузеће активно ради на санацији својих објеката.

- Ова гаража је један од најоптерећенијих објеката којима управља „Паркинг сервис“ и неопходно је одржати је у функционалном и безбедном стању за наше кориснике. Прошле године смо санирали доње и подземне нивое гараже, а сада настављамо са другим, надземним делом гараже. Одлучили смо да сукцесивно затварамо нивое, како би грађанима што дуже био на располагању што већи број паркинг места. – рекао је Чупковић.

Подсећамо, „Паркинг сервис“ је прошле године у гаражи „Масарикова“ санирао седам подземних, приземни и четири надземна нивоа.

[gallery ids="24502,24503,24504"]

Средином априла ове године започета је реконструкција и надоградња гараже „Обилићев венац“, којом ће она добити савремену фасаду и за трећину више паркинг места. По завршетку радова, Београђани ће у овом објекту, који се налази у најужем центру града, имати на располагању 809 места за паркирање.

У гаражи „Зелени венац“ у току је постављање конструкције за соларне панеле, а крајем лета овај паркинг објекат, подигнут далеке 1978. године, добиће и нову фасаду. „Паркинг сервис“ се сталним улагањем у одржавање и обнову објеката труди да подигне квалитет услуге и захваљује корисницима на стрпљењу и разумевању док трају радови.

[gallery link="file" ids="31446,31447,31448"]