Градска слава

12.06.2003.

 

У четвртак, 5. јуна, град је био достојна позорница свечаности која живо спаја дубоке корене традиције са надом у напредак и уздизање. Поред свега што представља у духовном смислу, Спасовданска литија је и дан великог прегнућа комуналних служби града, па и „Паркинг сервиса".

Литија је прошла градом улицама Адмирала Гепрата, Кнеза Милоша, Краља Милана, затим Теразијама, и даље улицама Кнеза Михаила, Краља Петра, Кнеза Симе Марковића, Поп Лукином, Бранковом и Добрињском. Све ово подразумевало је обустављање саобраћаја, посебан режим паркирања и доста посла за „паука" и друге комуналце, без обзира на солидан одзив грађана на захтев да сами уклоне возила са трасе кретања литије. Слику нису нарушили ни недовршени радови на коловозу на Теразијама, јер симболизују наду у бољитак и напредак који се огледају у сталном дешавању и раду.

Све у свему, био је то дан када је „паук" царовао центром града на опште задовољство и када су киосци, бар привремено, „запловили" Кнез Михајловом. У овом граду ништа значајно не догађа се без нас!