Једна апликација за сва плаћања

17.08.2020.

ЈКП „Паркинг сервис“ корисницима нуди нову апликацију за плаћање паркирања и навођење до најближег слободног паркинг места. Апликација аутоматски лоцира у којој зони се налази возило и кориснику омогућава да брзо, једноставно и сигурно плати паркирање слањем СМС поруке, платном картицом или средствима која је депоновао на самој апликацији.

Новина је да се паркирање у гаражама сада може платити електронски, без одласка на благајну и без контакта са инкасантима - једноставним скенирањем картице, коју корисници преузимају на уласку у паркиралиште и плаћањем онлајн директно из апликације. Осим тога, како је у Београду уведен е-Паркинг, информацију о издатим електронским дневним картама, осим на сајту, корисници ће добијати и путем нове апликације. Довољно је да се региструју и „Паркинг сервис“ ће им слати обавештење да ли је за то возило издата електронска дневна паркинг карта, као и када им истиче плаћено време паркирања. На апликацији постоји и могућност да корисници уплате депозит од 200 до 2.000 динара и тим средствима плаћају све услуге.

Званичну апликацију „Паркинг сервиса“ за мобилне телефоне корисници могу бесплатно да преузму у „Google Play“ и „App Store“ продавницама, као и скенирањем QR кода на свим саобраћајним знаковима у зонском подручју паркирања.

Сви који желе да паркирају без кружења у потрази за слободним паркинг местом и плате све услуге „Паркинг сервиса“ путем мобилног телефона, могу да инсталирају апликацију и користе је за више возила, једноставним уносом регистарских ознака. У циљу реализације стратегије „паметног паркирања“ у Београду, „Паркинг сервис“ већ годинама у своје пословање имплементира најновија светска достигнућа из области паркирања. Апликација је само један од корака у оквиру е-Паркинга, у складу са тенденцијом дигитализовања услуга комуналних предузећа и модернизације пословања у оквиру е-Управе, а у складу са еколошким принципима.