Још једна хуманитарна изложба

03.04.2023.

У просторијама ЈКП „Паркинг сервис“ одржана је продајна изложба радова деце из Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју. Сакупљен је новац за куповину материјала и прибора неопходног за израду нових уметничких дела ових младих мајстора.

ЈКП „Паркинг сервис“ радо се одазвало молби Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју и уступило свој простор за организовање још једне у низу хуманитарних продајних изложби. Изложбу је посетило стотинак запослених овог јавног комуналног предузећа, који су уживали гледајући дела руку младих уметника, полазника Центра. Циљ изложбе је постигнут и сакупљен је новац за набавку глине, дрвета, украса, боја и свега осталог што ови уметници користе у изради предмета и украса које излажу.

Од 2018. године „Паркинг сервис“ у својим просторијама организује хуманитарне изложбе радова деце из Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју. Kако су радови углавном тематског карактера, изложбе се организују два пута годишње и то пре Ускрса и пред Нову годину и Божић. Излажу се радови од глине, текстила, дрвета, папира, картона. Највећу пажњу привлаче шарена јаја, зеке, пилићи, као и новогодишњи украси, Снешко Белић и Деда Мраз.

Осим тематских украса, ова хуманитарна продајна изложба је, такође, прилика и за куповину предмета од глине, као што су чиније, тацне, тањири, пиксле, шоље, вазе, фигурице животиња. Из изложбе у изложбу понуда је све богатија, а већина изложених радова зачас пронађе нове власнике међу радницима „Паркинг сервиса“.