Oлакшан приступ лицима са инвалидитетом

08.05.2008.

Олакшан приступ лицима са инвалидитетом

ЈКП „Паркинг сервис", је преместио уплатни шалтер за особе са инвалидитетом у просторије Инфо медија центра, у Улици Краљице Марије бр. 7. На том уплатном месту нашим суграђанима биће омогућено да подигну и продуже своју инвалидску налепницу. У „Паркинг сервису" свесни су да су лица са инвалидитетом имала проблем са коришћењем шалтера на коме се могу продужити повлашћене карте који се налазио у Улици Старине Новака. „Паркинг сервис" ту нема дозволу за уградњу лифта или монтирање платформе, пошто се ради о објекту који није у његовом власништву и зато је одлучено да се шалтер премести у просторије Инфо медија центра, где ће бити приступачан лицима са инвалидитетом.

- „Паркинг сервис" брине о свим градјанима, а посебно о особама са инвалидитетом како би и они имали исте услове као и сви остали у коришћењу наших услуга. У последње две године, више од десет пута је повећан број паркинг места за ова лица у односу на раније године, а један број гаража је потпуно прилагођен за лица са инвалидитетом. У гаражи „Зелени венац" постављен је лифт, а у припреми је изградња платформе уз улазну рампу у гаражи „Пионирски парк" , рекао је Бојан Бован, извршни директор ЈКП „Паркинг сервис".

- Драго ми је да постоје јавна предузећа, као што је „Паркинг сервис", која брину о лицима са инвалидитетом. Волео бих да сва јавна предузећа која ће водити бригу о нашим проблемима и кроз овакве пројекте нас укључити у неометано функционисање и обављање свакодневних активности, истакао је Дарко Ивић из Удружења дистрофичара Београда.

Они који први пут подижу инвалидску налепницу биће дужни да донесу одговарајућу потврду надлежног органа (Секретаријат за социјалну и дечју заштиту, 27. марта 43-45) уз личну карту и саобраћајну дозволу. Корисници који продужавају важење инвалидских налепница за 2008. годину могу то урадити уз личну карту и саобраћајну дозволу.