Механичке гараже у Београду

21.01.2010.

У циљу решавања проблематике паркирања у ужој централној зони Београда и изналажењу нових могућности повећања капацитета већ постојећих јавних паркиралишта, ЈКП „Паркинг сервис” је приступио изради идејних решења о могућности постављања механичких гаража.

- Механичке гараже могле би да функционишу на два начина: системима са механизмом за подизање возила на горњи ниво и системима такозваних „палета” за слагање возила у основи гараже. Са оба система знатно би се повећао број паркинг места у објектима. У 2010. години гараже у улицама Милешевској и 27. марта требало би да добију потпуно нов изглед у складу са најновијим достигнућима из ове области. За набавку механичких гаража за ова два објекта припремљена је тендерска и техничка документација – каже Бобан Ковачевић, генерални директор овог предузећа.

Осим гаража „Милешевска” и „27. март 41-43”, у току је израда идејних решења за постављање механизама механичких гаража у гаражама са резервисаним паркинг местима „Пожаревачка”, „Радивоја Кораћа” и „Краља Милутина”.