Највећи Фаст парк

23.04.2008.

Од данас је Ада Циганлија богатија за 775 места за паркирање. На уласку у ово атрактивно градско излетиште, под покровитељством Скупштине града, ЈКП „Паркинг сервис" и ЈП „Ада Циганлија" подигли су, у рекордном року, Фаст парк, капацитета 1669 паркинг места. Шести и, до сада, највећи Фаст парк у Београду отворили су Зоран Алимпић, в. д. градоначелника, Бојан Станојевић, менаџер града, Живорад Анђелковић, генерални директор ЈКП „Паркинг сервиса" и Предраг Петровић, директор ЈП „Ада Циганлија".

Фаст парк у два нивоа је постављен за 60 дана, а паркинг простор се простире на 25.000 квадратних метара. Упркос величини инвестиције, цена паркирања остаје иста - 64,50 динара по дану, али ће се приликом наплате грађанима износ заокруживати на 64.00 динара.

Фаст парк на Ади Циганлији има повећан број улаза и излаза, чиме је решен један од већих проблема овог паркинг простора. Монтажном паркиралишту ће се свакако највише радовати они који своје место пронађу на доњем (покривеном) нивоу. Осим што је изградњом Фаст парка на Ади прилаз Савском језеру значајно растерећен, зелене површине су поново враћене својој првобитној намени - уживаоцима Аде.

Зоран Алимпић, в. д. градоначелника је подцртао важност сарадње два успешна комунална предузећа, „Паркинг сервиса" и „Аде Циганлија", која за разултат има два велелепна вишеспратна монтажна паркинг простора, толико потребна Граду и Ади. - Од сада ће Београђани, као и гости нашег града, моћи да паркирају своје аутомобиле испред Аде и тако у потпуности уживају у лепотама овог места. Оно што је занимљиво је да ће се овај Фаст парк користити и за потребе Сајма. Та могућност је први пут испробана ове године, за Сајам грађевинарства, и показало се да је то изврсно решење.

Бојан Станојевић, менаџер Града изјавио је: - Ово је само један корак у решавању проблема паркирања у Београду. У току наредне четири године, у централној градској зони, „Паркинг сервис" ће, у сарадњи са приватним сектором, изградити преко двадесет подземних гаража.

Живорад Анђелковић, генерални директор ЈКП „Паркинг сервиса" истакао је: - Уместо почетком јуна, како смо најавили на конференцији за штампу, Фаст парк отварамо крајем априла. Тај напор је сигурно за похвалу. За шездесет дана смо завршили велики посао. То је практично највећи Фаст парк до сада изграђен у Европи. Директор ЈП „Ада Циганлија" Предраг Петровић је изразио задовољство што ће, отварањем овог Фаст парка, људи бити стимулисани, попуралном ценом паркирања, да своја возила остављају испред Аде, чиме ће се постепено остварити дугорочни план да се Ада у потпуности ослободи моторних возила.- Овде је цена 64,50, а паркирање унутар Аде Циганлије је 200,00 динара, истакао је Предраг Петровић.

Паркинг простор на Ади Циганлији је у употреби још од 1975. године и сезонског је карактера. Намењен је корисницима рекреативног центра Ада Циганлија.