Наплата зонског паркирања на Врачару

16.05.2008.

Након десет дана пробног периода, на делу Врачара на коме је уведено зонско паркирање, од понедељка, 19. маја, почеће наплата услуга. Цена паркирања ће бити 26,50 динара по започетом сату. Грађани ће паркирање моћи да плате слањем СМС поруке, куповином карте за паркирање на киоску и куповином електронске карте код контролора. Временско ограничење паркирања је 120 минута.

ЈКП „Паркинг сервис“ је 7. маја увео зонски систем паркирања, односно жуту зону, у осам улица на Врачару: Проте Матеје, Алексе Ненадовића, Браће Недића, Смиљанићева, Кумановска, Књегиње Зорке (од Мекензијеве до Булевара Краља Александра), Његошева (од Београдске до Књегиње Зорке) и Крунска (од Београдске до Књегиње Зорке). Тиме је добијено око 800 нових паркинг места.

Током пробног периода, који се завршава у суботу, 17. маја, паркинг контролори су у том делу града издавали доплатне карте у виду обавештења, које корисници нису били у обавези да плате. Од понедељка ће плаћање бити обавезно.

Станари улица које припадају жутој зони могу да набаве повлашћене карте за паркирање у просторијама ЈКП „Паркинг сервис“, у улици Старине Новака 22, уз обавезно подношење на увид личне карте и саобраћајне дозволе возила.