Настављена традиција чувеног пасуља пред маратон

14.05.2022.

Традиција припреме чувеног пасуља пред маратон, дуга више од три деценије, настављена је и овог пролећа на Старом сајмишту. Док учесници Београдског маратона обављају последње припреме за трку, сви ангажовани радници „Паркинг сервиса“ и њихови гости из других градских служби, Сaобраћајне полиције и Kомуналне милиције, као и комуналних предузећа, окупили су се на заједничкој вечери, пред акцију уклањања возила са трасе такмичења.

Поред дежурних радника, вечери је присуствовао и заменик градоначелника Београда Горан Весић.

- Kао што је наша традиција маратон, већ 35. годину постоји и ова традиција која показује колико заједно живе радници наших комуналних предузећа. Ово су радници који у 10 сати вечерас крећу да чисте трасу где ће се сутра одржати маратон. Наравно да ми увек проводимо време овде са радницима, јер желимо да им покажемо колико смо захвални за посао који обављају, за посао који је заиста тежак и који не зна за суботу, недељу, вече, ни за празнике, - рекао је Весић.

Рецепт за добар пасуљ усавршио је Драган Глигорић, међу колегама у „Паркинг сервису“ познатији као „Ханс“.

- Пасуљ се кува два пуна дана, „у две воде“, са пуно јунетине, сувих ребара, сланином и зачинима, тако да је то на крају стварно прсте да полижеш!, - појаснио је Глигорић.

У својству домаћина, на вечери је увек присутан и директор ЈKП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић, који је још једном апеловао на возаче да сами помере своја возила са трасе маратона. Онима који нису стигли да помере своје возило са трасе маратона, а имају инсталирану Апликацију „Паркинг сервис“ са унетом регистрацијом возила, стићи ће обавештење о локацији на коју је аутомобил премештен.