● Нова донација „Паркинг сервиса“ београдским породилиштима

15.03.2024.

ЈКП „Паркинг сервис“, у сарадњи са београдским породилиштима, привео је крају још један циклус акције „Беби паркинг место“. Ова хуманитарна акција окупила је четири породилишта - ГАК „Народни фронт“, Клинику за гинекологију и акушерство УКЦС, КБЦ „Земун“ и КБЦ „Звездара“, али и рекордан број београдских возача.

Плаћањем паркирања по сату или куповином дневне паркинг карте, на посебно обележеним „беби“ паркинг местима, возачи су помогли ЈКП „Паркинг сервис“ да током 2023. године прикупи више од пет милиона динара, који су, у договору са београдским породилиштима и Скупштином града, усмерени у набавку медицинске опреме неопходне овим здравственим установама.

Председник Привременог органа Града Београда, Александар Шапић присуствовао је уручењу донације медицинске опреме за породилишта која је набављена путем акције „Беби паркинг-место”, а коју спроводи ЈКП „Паркинг сервис”.

– Покушаћемо да за следећу годину, будући да је број беби паркинг места од 2017. године порастао са девет на 24, у најмању руку удвостручимо број тих паркинг места. Прикупљено је пет милиона динара који ће бити подељени на четири породилишта. Од тог новца ће породилишта куповати опрему која им је најпотребнија. Можемо да обележимо још паркинг места широм Београда, тако да људи који ту паркирају знају да њихов новац иде директно у породилишта – рекао је Шапић.

У ГАК „Народни фронт“ испоручена је гинеколошка столица за интервенције, Клиника за гинекологију и акушерство УКЦС богатија је за 25 болничких педијатријских кревета, док КБЦ „Земун“ овом донацијом добија кревете за преглед, сталке за инфузију, ормане за лекове, колица за лекове, столове за инструменте за операциону салу, столице, параване и мераче притиска. КБЦ „Звездара“ добија лежај за ултразвук, колица за ЕКГ, терапију и инструменте, контејнере за стерилизацију и мрежасте корпе.

Уручењем набављене опреме, која се даје на трајно коришћење породилиштима, завршава се пети циклус акције „Беби паркинг место“.

ЈКП „Паркинг сервис“ позива возаче да паркирају на овим посебно обележеним „беби“ паркинг местима и да плаћањем паркирања помогну акцију опремања београдских породилишта.