Нове налепнице за инвалиде

20.01.2005.

„Паркинг сервис" је почео са издавањем налепнице за паркирање возила инвалида на посебно обележеним местима за 2005. годину. Прошлогодишње налепнице ће важити до 31. јануара, а нове се могу добити на шалтерима Службе паркинг контроле ЈКП „Паркинг сервиса", у Ул. Старине Новака бр. 22.

Налепнице се издају на лицу места на основу потврде коју издаје Секретаријат за социјалну и дечју заштиту, Ул. 27. марта бр. 43-45, поред које је потребно показати саобраћајну дозволу и личну карту.

Налепница је наранџасте боје, има свој серијски број и издаје се за тачан регистарски број возила. У циљу предострожности, због евентуалне злоупотребе, налепнице поседују неколико видова заштите.

Власници возила који поседују ову налепницу могу без надокнаде да користе искључиво паркинг места предвидјена за инвалиде на општим паркиралиштима. Места су обележена вертикалном и хоризонталном сигнализацијом.

Такође, сви који поседују ову налепницу могу користити бесплатно наше услуге и на посебним паркиралиштима, у временском ограничењу од три сата дневно.