Нови паркинзи за бициклисте

29.04.2008.

ЈКП „Паркинг сервис“ наставља акцију постављања популарних „чешљева за бицикле“, тј. специјалних рамова за паркирање бицикала. План је да се у наредном периоду постави још сто „чешљева“ на различитим локацијама, како би бициклистима, који постају све значајнији учесници у саобраћају, вожња била пријатнија, а остављање бицикала у Београду сигурније.

- У претходне две и по године постављено је око 70 „чешљева“ на локацијама широм града, а наш план је да, у сарадњи са Општином Звездара, у наредном периоду поставимо још сто нових, каже генерални директор ЈКП „Паркинг сервис“ Живорад Анђелковић.

- Циљ је, као и до сада, промоција здравог живота и превоза без загађивања животне средине, коришћењем алтернативних начина превоза, пре свега, бицикла, истиче директор Сектора за развој, изградњу и одржавање објеката ЈКП „Паркинг сервис“ Биљана Влајић.

- Грађани који долазе овде због рекреације, често дођу бициклима, које сада имају где да паркирају, а пошто је постављен и видео надзор, остављање бицикала је сада много сигурније, каже председник општине Звездара Милан Поповић.

Секретар удружења „Југоциклинг кампања“ Милан Борић истиче бригу ЈКП „Паркинг сервис“ о бициклистима.

- Посебно бих се захвалио „Паркинг сервису“ што брине о бициклистима кад поставља ове „чешљеве”, али и кад укљања непрописно паркирана возила са бициклистичке стазе. Надам се да ће бициклисти за коју годину имати могућност и сигурног паркирања у боксовима какви се већ одавно користе у свету.