Нови паркови и паркиралишта

09.05.2008.

ЈКП „Паркинг сервис“ и ЈКП „Зеленило – Београд“ данас су у Земуну представили акцију „Зелени паркинг“, током које ће на више локација на подручју Београда девастиране зелене површине бити уређене, делом у простор за паркирање, док би већи део био заштићен и оплемењен постављањем растиња и парковског мобилијара.

На појединим деловима тако уређених јавних површина ЈКП „Паркинг сервис“ ће наплаћивати услуге паркирања, а новац добијен на тај начин уплаћиваће се на посебан рачун намењен искључиво за одржавање зелених површина које буду уређене током ове акције.

Акција „Зелени паркинг“ реализује се на идеју ЈКП „Паркинг сервис“, коју је прихватило ЈКП „Зеленило – Београд“.

- Циљ акције је да је прихвате и грађани, који би требало да нам помогну да одредимо приоритете и зато очекујемо њихову иницијативу. Тиме ћемо помоћи да и оне зелене површине, које нису обухваћене годишњим плановима, буду уређене и да се редовно одржавају, јер ће се за то обезбедити средства реализацијом ове акције, истакао је Живорад Анђелковић, генерални директор ЈКП „Паркинг сервис“.

- Почињемо да остварујемо занимљиву иницијативу, која је подстакнута чињеницом да су многе зелене површине у граду угрожене. Акција ће допринети решавању проблема паркирања, с једне, и уређења зелених површина, с друге стране, рекао је Радован Драшкић, генерални директор ЈКП „Зеленило – Београд“.

У улици Кларе Цеткин у Земуну, где је најављена акција „Зелени паркинг“, уређењем девастираних површина биће добијено око 50 паркинг места и више од хиљаду квадратних метара зелених површина.

На више локација на Новом Београду, на иницијативу ове општине, почело је уређење девастираних површина. Оне се налазе у улицама Париске комуне, Михаила Пупина, Владимира Поповића, Алексиначких рудара, Радоја Дакића, Сремских одреда, Џона Кенедија и Луја Адамича, између Нехруове и Гандијеве, на углу улица Гоце Делчева и Отона Жупанчича и у Булевару др Зорана Ђинђића.