Нови систем паркирања - искорак у нормалан свет

24.11.2003.

 

Дуго најављивани велики новембарски финиш почео је у среду, 12. новембра 2003. године, презентацијом новог система паркирања у Скупштини града, када је на добро пропраћеној и у медијима запаженој конференцији за новинаре, представљен овај врло комплексни систем.

У присуству председника градске владе Ненада Богдановића и директора Предузећа Живорада Анђелковића, новинарима су објашњени нови појмови и поступци, а приказан је и краћи филм о новим правилима при паркирању у „кругу двојке". Такође, представљени су опрема и униформе паркинг контролора.

А онда, у петак 21. новембра, званично је отпочела примена новог система паркирања. Како и приличи, све је кренуло управо са улице. На углу Косовске и Влајковићеве, укључен је паркомат и први корисници су се уверили да читава ствар функционише. Паркинг контролори су се размилели градом и све после овог петка постаће убрзо ствар рутине и уобичајене свакодневице града.

Надамо се да ће слоган под којим је вођена кампања: „...и за сваког има места!", пронаћи практичан смисао, а то је ипак, ЗАДОВОЉАН КОРИСНИК!