Од данас проширење зона на Врачару

19.10.2009.

Зонски систем паркирања са временским ограничењем на два, односно три сата, данас је почео да се примењује у делу општине Врачар оивиченом улицама Бранка Крсмановића, Милешевском, Цара Николаја Другог, Макензијевом, Мачванском, Боре Станковића, Катанићевом, Књегиње Зорке и Булеваром краља Александра.

Током наредне две недеље пробног рада, контролори ЈКП „Паркинг сервис“ ће уместо доплатних карата остављати обавештења, да се у овом делу града примењује нови режим паркирања, као и да ће се од 2. новембра прекорачење времена паркирања наплаћивати.

Драгољуб Ђаконовић, секретар за саобраћај, сматра да је најновије ширење зона пример добре сарадње ЈКП „Паркинг сервис“, општине Врачар и градске управе. Тако је урађено у општини Стари град, а следеће године такав вид сарадње ће бити проширен и на општине Палилулу и Звездару.

- Примена зона са временским ограничењем од почетка има позитивне резултате. Добробити овог система осетиће и станари и правна лица општине Врачар, јер ће много лакше и брже проналазити слободно паркинг место - нагласио је генерални директор „Паркинг сервиса“ Бобан Ковачевић.

Раденко Вуковић, директор Сектора паркинг контроле, рекао је да станари који имају пријављено пребивалиште у зонираном делу града, а поседују аутомобил, имају право на повлашћену паркинг карту и паркирање без временског ограничења. Повлашћена паркинг карта за станаре кошта 457 динара, док је за станаре особе са инвалидитетом она бесплатна.

Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић напоменуо је да ће зонирање помоћи знатно лакшем паркирању и смањењу гужви, што је значајно, како за станаре, тако и за фирме чија су седишта у овим улицама. Он је закључио да се право решење проблема паркирања на Врачару налази у изградњи блоковских гаража.