Одлучно против насиља над нашим радницима

19.03.2007.

Захваљујући упорним настојањима менаџмента ЈКП „Паркинг сервис" да потпуно заштити своје раднике од бахатог понашања појединаца и уз сарадњу са полицијом града Београда (Одељењем за контролу законитости у раду при полицијској управи за Град Београд) успостављен је пун систем контроле и заштите службених лица ове фирме.

езултат тога су и конкретна хапшења и процесуирани случајеви пред државним органима. Последњи такав инцидент се догодио 13. фебруара, када је нападач на паркинг контролора био радник МУП-а у службеној униформи.

Захваљујући успешној сарадњи ЈКП „Паркинг сервис" са МУП-ом и брзој реакцији полиције, нападач је идентификован и против њега је 20. фебруара поднесена кривична пријава Другом општинском јавном тужилаштву због кривичног дела напада на службено лице у вршењу службене дужности из члана 323. Став 2 Кривичног законика Републике Србије.

ЈКП „Паркинг сервис" ће до пресуде пратити читав случај против овог прекршиоца и о санкцији обавестити јавност, а све у циљу превентивног деловања да се такви напади не би више догађали.