Осуђен нападач на контролора „Паркинг сервиса“

20.02.2008.

Први општински суд у Београду донео је пресуду по којој је Драган М. (34) из Београда, крив за напад на радника ”Паркинг сервиса” Д. Н. 6. априла 2006. године у Француској улици у Београду.

Суд је утврдио да је Драган М. том приликом извршио кривично дело напада на службено лице у вршењу службене дужности из чл. 323 ст. 2 у вези ст. 1 Кривичног законика.

Д.Н. је тога дана обављао свој посао контроле паркираних возила у Француској улици, и како је окривљеном Драгану М. истекло време за које је плаћено паркирање возила марке „Киа“, написао је налог за доплатну карту и ставио је за брисач возила. Ускоро се на лицу места појавио окривљени у друштву пријатеља, и физички напао контролора, ударивши га песницом у главу у пределу уста.

Окривљеном је изречена условна осуда на казну затвора у трајању од осам месеци, и обавезан је да плати судске трошкове у износу од преко 12.000 динара.

Ово је један од 5 физичких напада на раднике „Паркинг сервиса“ који су се догодили у 2007. години. У свим случајевима на терен је изашла Интервентна јединица МУП-а која делује у Београду. Сви овакви напади имају епилог на суду јер се нападачи идентификују и против њих се подиже кривична пријава. Ефикасним радом Полиције је смањен број напада у односу на претходне године и ЈКП „Паркинг сервис“ верује да ће овакви случајеви и убудуће бити решавани на исти начин, на задовољство свих грађана који поштују закон. Управа предузећа чини све да се радници „Паркинг сервиса“ осећају сигурно на радном месту, а постојећа сарадња са МУП-ом ће бити настављена на овом нивоу.

Како би се убудуће овакви инциденти избегли, из ЈКП „Паркинг сервис” подсећају грађане да у оквиру овог предузећа ради служба која је задужена за рекламације корисника. Сви који имају евентуалну примедбу на рад предузећа или запослених у њему, могу се јавити на телефоне 3035-400, 3235-598, 3031707, или е-маилом на адресу: info@parking-servis.co.rs.