Отворене реновиране просторије царинске испоставе „Терминал Београд"

18.11.2004.

Конференцијом за новинаре, на којој су говорили директор ЈКП „Паркинг сервис" Живорад Анђелковић и директор Царинарнице Београд Слободан Николић, у четвртак, 18. новембра, званично су отворене реновиране просторије Царинске испоставе на теретном терминалу ЈКП "Паркинг сервис" у новобеоградском Блоку 53.

Испостава, која је била у веома лошем стању, модернизована је улагањима ЈКП „Паркинг сервис", како би се корисницима омогућила квалитетна услуга царињења робе. Реконструкцијом су, поред осталог, потпуно преуређене радне просторије царине, направљене су посебне просторије за архиву, односно узорковање робе, направљена је и уређена посебна шалтерима одвојена просторија за шпедитере, а уведен је и аналогно-дигитални надзор улазака возила са Терминала.

ЈКП „Паркинг сервис" је спреман да Управи царина пружи подршку за електронско предавање докумената, реконструише рампу за преглед возила, како би се могао обављати преглед више возила ођедном.

ЈКП "Паркинг сервис" ће пружати подршку и другим захтевима Управе царина, који ће убрзати проток робе на Царинском терминалу „Терминал Београд". Пружањем логистичке подршке, ЈКП „Паркинг сервис" је омогућио продужено, 24-часовно радно време Терминала за извозно царињење робе, почев од понедељка, 22. новембра 2004. године.